Sunday, November 08, 2009

Dolores - Göteborgs kulturskatt

I Göteborg finns det förvisso ett antal olika butiker som förtjänar att blomstra, men det finns ingen som förtjänar det mer än Dolores. Denna institution i Göteborg har funnits här sedan 1976 då den grundades av punklegenden Lasse Otterström. Dolores låg först på Mölndalsvägen. I början av 80-talet gick flyttlasset till Engelbrektsgatan vid Heden. Därefter slog man sig ihop med Cat Comics (driven av Mike "Fritz" Newitt i Vasastan) vilket resulterade i att Dolores hamnade på Drottninggatan mitt i centrum. Efter meningsskiljaktigheter om bland annat sortimentet skilde man på sig i början av 90-talet: Lasse öppnade Dolores Serier vid Södra Allégatan, medan Mike fortsatte med Dolores Comics på Drottninggatan. Dolores på Södra Allégatan lever dock vidare.
Är du ute efter begagnade svenska serier? Nya svenska och amerikanska seriealbum? Importerade nya amerikanska böcker (ockult, musik, film, samhälle, romaner osv)? Diverse nästintill obeskrivliga leksaker, action-figures, film/tv/musik-merchandise, lunchboxar, t-shirts? Begagnade svenska pocketböcker, kärleksromaner?
Besök då Dolores på Södra Allégatan 2. Det gör jag med jämna mellanrum och shoppar Marvel-serier och actionfigurer av olika slag. Nu har de även en nystartad blogg på adressen http://doloresserier.blogspot.com/ som jag tycker att ni ska kolla upp. Vi måste vara rädda om denna fantastiska butik.

No comments: