Friday, November 10, 2006

Face Candy

Känns som om jag med jämna mellanrum återkommer till en särskild artist. Det här är säkert 3-4 gången som jag kommer skriva om Eyedea
i den här bloggen, och det är garanterat inte sista gången. Orsaken till detta är faktiskt ganska enkel. Han är den bästa emceen there is där ute och jag älskar verkligen hans grejor.
Hans emo-projekt Carbon Carousel som jag skrivit om tidigare var väl kanske inte hans starkaste musikaliska bidrag direkt. Därför så är den nya skivan "This is Where We Were" med Face Candy desto mer välkomnad.
Här får vi höra Eyedea, Carnage m.fl. göra det dom gör allra bäst, nämligen freestyla och leka med orden. Det hela är en skiva med improvisiserad musik och freestyle emceeing inspelat live under 2005 medans dom var ute och turnerade. Det hela handlar helt enkelt om 3 emcees som kör tillsammans med en basist och en trummis. Resultatet? Lysande! Skivan ligger på pålitliga Rhymesayers Entertainment och är värd att kolla in. Freestyle, jazz och poesi som sopar mattan med många s.k. slam-poeter. Vad mer kan man begära?

No comments: