Tuesday, December 12, 2006

SJ Esau

SJ Esau. Glöm redan nu att han vid 10 års ålder var han halvvägs igenom en 4-årig rapkarriär på det sena åttiotalet i Bristol. Att Samuel Wisternoff (som hans mamma kallar honom) brukade freestyla med 3D från Massive Attack på lokala fester. Att det var Tricky som visade honom Slick Ricks underbara äventyr. Och att det var under namnet TFP som Sam (fortfarande 10 år gammal) och hans äldre bror blev signade av Smith & Mightys prestigefulla label Three Stripe Records. Viktigast av allt, förträng att innan han pensionerade sig från rapbranschen vid 12 års ålder så battlade Sam sig till en andra plats i DMC Rap Championships. För att trots att allt detta för många andra skulle representera ett livslång karriär så är så inte fallet här.
SJ Esau har sedan dess hållit sig upptagen med att snida ut dom mest unika verken. Genom ett antal bandbyten, soloutflykter (från råa akustiska experiment till mer komplexa noise-projekt) och pågående samarbetsprojekt så har SJ utvecklat något väldigt speciellt. Efter över 3 album under namnet SJ Esau och en samling av omarbetade original tillsammans med why? så är det då dags för något som känns väldigt naturligt. SJ Esau har nu signat med favoritbolaget anticon, och cirkeln känns på många sätt sluten (även om Sam aldrig kommer att sluta upptäcka världen).

Hur det hela låter? Det är en underbar upptäckt som jag kommer låta er få uppleva helt på egen hand. 20 februari 2007 är det dags för debuten på bolaget i och med "Wrong Faced Cat Feed Collapse". Jag kommer i alla fall lägga vantarna på den så fort det bara går.

No comments: